ANNONS
ANNONS
Branschorganisationen Swedish Blockchain Association teamar upp med Blockchain 360° – Sveriges första riktiga nyhetssajt om blockkedjan – för att bevaka den svenska och internationella blockchainscenen.

Den riktiga blockrysaren: ”Intresset är enormt”

Rysaren i svensk politik fortsätter men den riktigt spännande matchen utspelas någon helt annanstans. Nu teamar branschorganisationen Swedish Blockchain Association upp med Blockchain 360° – Sveriges första riktiga nyhetssajt om blockkedjan – för att bevaka den svenska och internationella blockchainscenen. "Intresset är enormt."

Blockrysaren i svensk politik fortsätter och riksdagsvalet fyller spaltmeter efter spaltmeter i svenska medier. Inget konstigt, förstås. Men den riktigt spännande matchen utspelas någon helt annanstans – i alla fall om man får tro skaparna bakom Sveriges nya nyhetssajt om blockkedjan, Blockchain360.se.

”Redan under första dygnet hade vi tusentals läsare – intresset är enormt”, säger John Uggla, chefredaktör på Blockchain 360°.

Enormt intresse

Tillsammans med branschorganisationen Swedish Blockchain Association, SBA, gör man nu gemensam sak i att gå i bräschen för tekniken som ska forma morgondagens näringsliv och värld. Bakom SBA står IT-profilerna Andreas Johansson och Benjamin Dahl som båda varit med sedan blockkedjans begynnelse och sedan en tid tillbaka har även Tobias Dahlberg (bilden) hoppat på tåget som organisationens ambassadör.

ANNONS
ANNONS
Tobias Dahlberg, ambassadör för Swedish Blockchain Association och COO på blockchainföretaget EOS. (Foto: Press)
Tobias Dahlberg, ambassadör för Swedish Blockchain Association och COO på blockchainföretaget EOS. (Foto: Press)

”Det känns extremt roligt att få jobba med människorna som var med när de första spadtagen togs för blockchain i Sverige. Andreas Johansson och Benjamin Dahl, och det nätverk man byggt upp, kommer att bidra med tung kompetens och ‘know how’ kring tekniken och branschen medan vi hoppas kunna ge en rättvis bild för hur enormt spännande den här sektorn är. Vi känns som ett oslagbart team – nu är det bara att gasa”, säger Daniele Truini, head of event på Blockchain 360° och den som ansvarar för det årliga eventet med samma, i en kommentar.

”Den riktiga blockrysaren”

Blockchain360-duon kallar skämtsamt den snabbväxande sektorn för ”den riktiga blockrysaren” och syftar på alla de företag som nu befinner sig i en kapplöpning om att bli bäst på att utveckla och utnyttja tekniken i just deras industri.

”Näringslivskartan ritas nu om i grunden och någon måste vara där och bevaka när det händer. Sverige behöver en sajt om blockchain-nyheter.”

Att kryptovalutorna till slut nådde svenskars medvetande i slutet av förra året räcker inte, menar de. Det stora teknikskiftet har bara börjat och nu är det dags att på allvar bevaka det som händer i världen. Men framför allt i Sverige och Stockholm vilka blivit en hub för den snabba utvecklingen.

En hub för blockchain

”Bitcoinfebern spreds som en epidemi genom Sverige – men vad hände sedan? I takt med att hajpen kring de digitala valutorna försvann från löpsedlar och Facebook-inlägg verkade fenomenet ha gått upp i rök. Men så är det förstås inte”, säger John Uggla.

Daniele Truini fyller i:

”Under ytan bubblar Stockholm och Sverige av innovationskraft, driven av ny generation entreprenörer. Och i centrum står inte längre kryptovalutor och snabba klipp – utan tekniken bakom.”

Sveriges enda nyhetssajt om blockchain

På Blockchain360.se kommer läsare kunna följa blockchain-utvecklingen samt företagen och personerna som gör den möjlig. Nyheter, trender och tekniska genombrott inom teknik, affärer och industri blandas med användbara tips och intressanta krönikor från några av branschens tyngsta profiler.

Några av världens främsta experter

Under det årliga eventet Blockchain 360° (12-13 november, 2018) samlas även flera av världens främsta experter inom blockchain för att ge företag och organisationer en unik inblick i och kunskap om tekniken. Spännande seminarier varvas med workshops och framgångsrika case för att hjälpa verksamheter anpassa och utveckla affärsmodeller för framtidens företagande.

Ett rafflande exempel är Renato Grottola på norska DNV GL. Han berättar hur man med den kinesiska plattformen VeChain har kopplat upp varor och logistik till blockkedjan. På så sätt kan man på ett trovärdigt och fullt transparent sätt ”berätta en produkts hela historia”, säger han. Det genom att via tekniken följa en vara från ”gård till butikshylla”.

På talarlistan hittar man bland annat även:

Noelle Acheson
Editorial producer, CFA, CoinDesk

Erik Möller
Project Manager, Stena Bulk

Jörgen Modin
Chief Solutions Architect, ChromaWay

ANNONS
I denna artikel

ANNONS

Diskutera artikeln

ANNONS