ANNONS
ANNONS
grown-big-like-pos-blockchain-apps

Uppdatering ska bädda för Ethereums tillväxt

Den publika blockkedjan Ethereum, som nyligen vunnit terräng hos en rad stora aktörer, påbörjar övergången från säkring med ”proof-of-work” till ”proof-of-stake”. Det kan öppna för radikal uppskalning av kapaciteten inför framtiden.

Sajten Cointelegraph skrev sent på onsdagen svensk tid att en testnätsversion av Ethereum 2.0 med proof-of-stake nu har tagits i drift.

En artikel från några dagar tidigare på sajten BTC går igenom helhetsbilden av hur Ethereums övergång till proof-of-stake ska ske, genom Serenity, ett tilltänkt paket uppdateringar av logiken kring blockkedjan. Ethereum är hem för den näst största kryptovalutan, efter Bitcoin, och ett av de främsta plattformsvalen för stora företag som vill utveckla tillämpningar med stöd av en publik blockkedja.

Serenity omfattar ny teknik som skulle kunna möjliggöra mycket fler transaktioner per sekund och minska energiförbrukningen.

ANNONS
ANNONS

Går i tre steg

Införandet av Serenity ska ske i tre faser varav den första, som kallas fas noll, ska vara redo den sista juni. Det är också i linje med vad Ethereums medgrundare Vitalik Buterin tidigare har förutspått.

Blockkedjornas kryptobaserade säkringsmetod ”proof-of-work” (PoW) har varit grundläggande för alla nya möjligheter som tekniken öppnar. Men det är också den som gör att blockkedjetransaktionerna har tagit enorma mängder energi och processorkraft i anspråk. Inför den tillväxt i blockkedjetillämpningar som många ser framför sig är det därför avgörande ifall det går att komma framåt på alternativ väg. Huvudspåret där heter ”proof-of-stake” (PoS).

Samsung och Microsoft i vänkretsen

Som News BTC noterar så har Ethereum, eller i vissa fall privata kedjor som bygger på Ethereum, anammats av flera storföretag på senare tid. I april kom uppgifter om att Samsung vill utveckla sitt eget ”token” stött på Ethereum, och även JP Morgans och Microsofts nyligen aviserade samarbete i molntjänsten Azure bygger på den populära publika kedjan.

ANNONS
I denna artikel

ANNONS

Diskutera artikeln

ANNONS