ANNONS
ANNONS
papertale-blockkedjan-transparens

Svensk plattform lägger produktinformation på blockkedjan

PaperTale ska göra det möjligt för konsumenter att få full insyn i produkters tillverkning och miljöpåverkan.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Den nya svenska plattformen PaperTale ska lägga produktinformation på blockkedjan. Konsumenter ska sedan kunna skanna produkter med sin smartphone, och få en mängd information, till exempel om vilka arbetare som haft en hand i tillverkningen, hur mycket de tjänar, och vilka material som använts.

Större transparens ska göra det lättare för konsumenter att göra informerade val – och välja rättvisa produkter.

ANNONS
ANNONS

Enligt undersökningen ”Edelman Trust Barometer Special Report: In Brand We Trust” har andelen konsumenter som litar på varumärken de använder minskat varje år sedan 2012 – från 47 till 34 procent.

PaperTale AB är ett svensk företag som utvecklat ett sätt för konsumenter att verifiera anspråk från varumärken som de kommer i kontakt med. Den nya plattformen som bär företagets namn möjliggör fullständig transparens och spårbarhet längs hela produktionslinjen, och har en inbyggd kalkylator för miljöpåverkan.

Plattformen har varit under utveckling i två års tid, och är nu redo att introduceras för världen. Som ”Proof of concept” har PaperTale integrerats vid en textilfabrik i Pakistan.

I november lanseras en crowdfunding-kampanj för PaperTale på Kickstarter, där alla som stöttar kommer att få första tjing på produkter som producerats med den här plattformen.

ANNONS
I denna artikel

ANNONS

Diskutera artikeln

ANNONS