ANNONS
ANNONS
samsung-nexledger-blockkedja

Samsung rustar blockkedjan för affärsexpansion

Ett nytt samarbete med israeliska utvecklare ska göra transkationer säkrare.

Det rapporterar Coindesk. Lovorden för blockkedjan kretsar ofta kring öppenhet och spårbarhet – men vad händer när företagshemligheter råkar komma ut?

Den utmaningen vill Samsung nu tackla. I sin uvecklingsenhet för affärsteknologi, Samsung SDS, har man jobbat på ett sätt att dela information vid transaktioner på sin blockkedja Nexledger, samtidigt som strategi och andra hemligheter inte avslöjas i onödan.

I ett nytt samarbete med QEDIT, en israelisk blockkedjeutvecklare, ska man lansera så kallade ”zero-knowledge proofs”, eller ZKP:s. Tekniken är inget nytt, men har tidigare krävt en stor mängd datorkraft – ett problem som Samsung nu säger sig ha löst.

ANNONS
ANNONS

”Prestandan hos QEDIT:s transaktionslösning har varit exemplarisk under de rigorösa testerna”, säger Jeanie Hong, blockkedjechef på Samsung SDS, enligt Coindesk.

”Samsung SDS är mycket aktiva inom leverans- och försäkringsbranschen. Till exempel så används Nexledger av ett bankkonglomerat i Sydkorea med 18 medlemmar”, säger QEDIT:s vd Jonathan Rouach.

Samsung SDS har i dagsläget omkring 35.000 anställda, vilket gör det till en av de största nischade bolagen i världen på området.

ANNONS
I denna artikel

ANNONS

Diskutera artikeln

ANNONS