ANNONS
ANNONS
Blocks as in Insolar blockchain kinda

Företagslösning lade 10.000 block i sekunden

Skalbarheten kan förbättras långt. Det budskapet ger blockkedjeföretaget Insolar, vars plattform är tänkt för företagstillämpningar såsom grönsakshandel. I ett test kunde 10 000 transaktioner per sekund läggas till kedjan.

Nyhetssajten Cointelegraph återger hur Insolar ska ha sjösatt sitt testnät med framgång denna vecka, för att visa på hög hastighet och därmed skalbarhet i tekniken.

En maximal hastighet om 10.229 transaktioner per sekund – en enhet som kort skrivs som tps – kunde påvisas. Det kan ses i kontrast till den fart på 73 tps som företagets nätverk snurrar i, för dess vanliga tillämpningar hittills.

Bitcoin gör sju

Jämförelser görs i artikeln med de stora blockkedjorna på kryptovalutasidan. Som jämförelse görs sju transaktioner i sekunden i den ursprungliga Bitcoinkedjan, medan Ethereumplattformen kan hantera 20.

ANNONS
ANNONS

Mångfalt snabbare är dock Ripple, som sägs stadigt hantera 1.500 transaktioner per sekund men som säger sig ha kapacitet för hela 50.000.

Delar upp arbetet

En del i Insolars tekniska lösning sägs vara att processerna för transaktioner delegeras till noder, där man undviker att utföra beräkningar och valideringar samtidigt.

ANNONS
I denna artikel

ANNONS

Diskutera artikeln

ANNONS