ANNONS
ANNONS
ups-blockkedja-kött-japan

UPS skickar blockkedjekött till Japan

Pilotprojektet med boskapsspecialisten HerdX har gjort sin första leverans.

Det skriver Coindesk. I samarbete med HerdX har alltså leveransjätten UPS skickat nötkött från Arkansas City i Kansas, USA till Tokyo i Japan.

Leveransen var fullt spårningsbar tack vare information på blockkedjan, och ses som ett stort framsteg för den internationella logistikbranschen.

Förutom datering och resväg registrerades även information om temperaturen på köttet under hela transporten på HerdX blockkedja.

ANNONS
ANNONS

”Verifikation med blockkedja för internationella transporter är ett komplext problem som kräver hög expertis inom tull- och fraktverksamhet. Att försöket lyckades kommer att få stor påverkan på många industrier, så som restaurang-, dryckes- och detaljhandelsbranschen”, säger Romaine Seguin, global verksamhetschef på UPS.

HerdX är en utvecklare som specialiserar sig på verifikations- och spårningsverktyg för boskapsskötare och bönder, och många använder bolagets plattform för att garantera fräscha råvaror till sina kunder.

Försöket är bara det senaste i raden av initiativ inom blockkedjeutveckling som UPS tagit sig an, skriver Coindesk. Senast i mars inledde man ett samarbete med e-handelsutvecklaren Inxeption för att jobba på en B2B-lösning på området.

ANNONS
I denna artikel

ANNONS

Diskutera artikeln

ANNONS