ANNONS
ANNONS
Berlin Postcard as on national blockchain strategy

Tyskland plitar på nationell strategi

Nu uppmuntras Tysklands hundratals blockkedjeföretag att tycka till. Bara i Berlin är de cirka 170. I sommar ska regeringen lägga fram sin strategi för teknikens spridning.

I en artikel av nyhetsbyrån Reuters beskrivs det livskraftiga tyska blockkedjelandskapet. Där får företag och andra verksamma på området nu möjlighet att medverka i en remissrunda inför ett kommande förslag till statlig strategi.

Lång rad av projekt

Reuters nyhet har noterats av den blockkedjeinriktade nyhetssajten Cointelegraph, som i sin tur listar även ett par andra starka blockkedjeinitiativ på den tyska scenen.

  • Tysklandsbörsen, Deutsche Börse, har sagt sig göra signifikanta framsteg när det gäller en plattform för värdepapperslån. Den utvecklas i samarbete med Luxemburgbaserade HQLAX, som står bakom ett blockkedjebaserat system för likviditetshantering.
  • Europas kanske största järnvägsoperatör Deutsche Bahn samarbetar med blockkedjeintegrationsföretaget Unibright för att undersöka om verksamhetens hela systemmiljö skulle kunna baseras på så kallade tokens.
  • Tysklands näst största bank Solarisbank, tillsammans med handelsplatsoperatören Stuttgart Exchange Group, säger sig hålla på att utveckla infrastruktur för en kryptovalutabörs.

ANNONS
I denna artikel

ANNONS

Diskutera artikeln

ANNONS