ANNONS
ANNONS
war-on-cancer-sebastian-hermelin-fabian-bolin

Cancerbesked gav svenskduo blockchain-idé

31-årige Sebastian Hermelin har korats till en av Sveriges supertalanger av Veckans Affärer. För några år sedan drabbades hans vän av cancer och det var då de fick idén kring den dödliga sjukdomen – och blockchain-tekniken.

När tidningen Veckans Affärer korade årets 101 hetaste, svenska supertalanger 2018 hamnar i dag 31-årige Sebastian Hermelin på 14:e plats. Han och kompanjonen Fabian Bolins plattform WarOnCancer prisas i kategorin Samhällsbyggare för sitt arbete med att ”hjälpa patienter och anhöriga med mental återhämtning genom att dela sina historier och få finansiellt stöd”, skriver VA.

Sebastian Hermelin – som kommer att berätta hela sin historia under årets stora konferens Blockchain 360° (klicka här för att läsa mer) –har ett förflutet i finansbranschen och har innan dess arbetat som försäljningschef för svenska klocksuccén Daniel Wellington i USA. Han har studerat på Kungliga tekniska högskolan, KTH, och även varit verksam i mediebranschen.

Men det var inte förrän Sebastian och vännen Fabian hamnade i en kris som de fick sitt livs idé.

ANNONS
ANNONS

Fick akut leukemi som 28-åring

Som 28-åring fick Fabian Bolin beskedet att han drabbats av akut leukemi. I chock fattade han tangentbordet för att uttrycka sina känslor.

”Jag var i chock till en början men förstod snabbt att jag behövde dela med mig. För mig var det så nyttigt att kunna dela med mig av min resa. Det hjälpte mig inte bara något oerhört, utan blev också ett sätt för mig att ventilera om allt”, säger Fabian Bolin i en intervju med 1883Magazine.

WarOnCancer föddes

Det blev startskottet till bloggen fabianbolinwaroncancer.com och som i dag har blivit WarOnCancer – en global plattform och community baserad på blockchain som duon hoppas ska hjälpa cancerpatienter, anhöriga och överleva att hantera den dödliga sjukdomen.

war-on-cancer-sebastian-hermelin

“Fokus för oss är att stärka den mentala hälsan för cancerdrabbade – något som sjukvården totalt förbiser i dag”, säger Fabian Bolin i webbserien Perspektiv där SVT-profilen Paris Amiri träffar innovativa entreprenörer.

Sebastian Hermelin och Fabien Bolin insåg att såväl sjukvård som läkemedelsbolag måste bli bättre på att samarbeta samt att hantera patientdata och det var då idén om blockchain föddes.

Blockkedjan är nyckeln

Tack vare blockkedjans decentraliserade system av noder kan informationen om patienter registreras och hållas transparent. Alla som är med i blockkedjan – i detta fall patienterna – har på så sätt tillgång till allt som finns där. Det gör att patienterna hela tiden kan se vilken data om som används och hur den färdas.

”Blockkedjan möjliggör att vi kommer att kunna visa för medlemmarna exakt var datan färdas, av vem den används och i vilket syfte. Det här tror vi kommer vara ett otroligt stärkande sätt för oss att verkligen kunna förena de industrierna som finns.”

Full transparens: Sebastian Hermelin är en av nyckeltalarna under årets stora event Blockchain 360° som görs i samarbete med Blockchain360.se. Har du inte säkrat din plats än borde du verkligen göra det nu. Snart är det sista dagen att ta del av vårt tidsbegränsade erbjudande där du får 50 procent rabatt. Klicka här för att läsa mer.

ANNONS
I denna artikel

ANNONS

Diskutera artikeln

ANNONS