ANNONS
ANNONS
cybersäkerhet-information

Kostnaderna för cybersäkerhet skjuter i höjden

En ny rapport visar en markant ökning i myndigheternas aktivitet på nätet.

Kryptobörsbolaget Kraken har släppt sin senaste ”Transparency Report”. I den senaste upplagan, daterad 2019, framkommer mycket intressant statistik som kan ge en fingervisning för det digitala säkerhetsläget i världen.

Enligt bolaget registrerades 710 fall där myndigheter begärde ut personinformation från börsen – en ökning på 49 procent från 2018 då 475 fall registrerades. 2017 begärdes information ut endast 160 gånger.

Landet med överlägset flest fall var USA på 432, där FBI var den myndighet som oftast begärde ut information. Tvåa på listan var Storbritannien med 86 fall, följt av Tyskland (44) och Italien (20).

ANNONS
ANNONS
ENpA_L2U4AE_Au4
Infographic från rapporten. (Källa: Kraken)

Krakens medgrundare och vd Jesse Powell skriver i en tweet att kostnaderna för att hantera alla fall blev sammanlagt mer än en miljon dollar under 2019.

Nämnvärt är även att i 28 procent av fallen föll begäran under kategorin ”non-valid”. Med det menas att informationen var sekretessbelagd under lag, eller inte kunde offentliggöras enligt Krakens egna riktlinjer. Att så många fall avvisades på grund av rådande lagar och regler kan vara ett tecken på att systemet fungerar som det ska – eller att förändring behövs, beroende på vilken sida man tar i debatten om säkerhet kontra integritet.

ANNONS
I denna artikel

ANNONS

Diskutera artikeln

ANNONS