ANNONS
ANNONS
Fotbollsfajt liknande strid om kompetens

Jättekonsulter slåss om blockkedjekunniga

Revisions- och rådgivningsbyråerna Deloitte, KPMG och EY ligger alla på topp fem-listan över de företag som annonserat flest lediga jobb inom blockkedjeteknik och kryptovalutor senaste året. Även Facebook rekryterar.

Det är rekryteringssajten Indeed som har kartlagt blockkedjerelaterade jobbannonser mellan februari 2018 och februari 2019. Och resultatet återges i sin tur av nyhetssajten Coindesk.

Tre revisionsbyråer, två systemkonsulter

Deloitte, KPMG och EY är tre av världens fyra revisionsjättar, vilka med tiden också utvecklats till breda rådgivnings- och konsultverksamheter. I Indeeds lista över företag som söker flest blockkedjeexperter placerar de sig etta respektive trea och fyra. Den fjärde av världens revisionsjättar, PWC, nämns inte i artikeln.

Även de två övriga företagen på topp fem-listan är sådana som står för breda konsulterbjudanden, men de kommer inte från revision utan från tekniksidan. Det är IBM, som står för näst flest annonser, enligt Indeed, samt Accenture, som är femma på listan.

ANNONS
ANNONS

Finanssektorn märks knappt

Enda finansföretaget på topp tio är JP Morgan.

”Det är anmärkningsvärt att det saknas finansföretag och banker bland dem som rekryterar inom ett område som är tänkt att ersätta pengar”, säger Indeeds ekonom Andrew Flowers till tidningen Forbes, enligt vad Coindesk återger.

I en helt separat artikel noterar Coindesk också att Facebook, som tidigare har sällat sig till företagen som söker kompetensen, nu är uppe i 25 utannonserade blockkedjerelaterade jobb den senaste dryga månaden.

ANNONS
I denna artikel

ANNONS

Diskutera artikeln

ANNONS