ANNONS
ANNONS
hsbc-hongkong

Protesterna i Hongkong belyser samhällsnyttan med kryptovalutor

De månadslånga och stundtals våldsamma protesterna har satt decentraliserade betalmedel i nytt ljus.

Det rapporterar Bloomberg.

Trots fem månader av protester verkar sidorna inget närmare en lösning. Situationen har pressat regionens ekonomi, bland annat genom en allt mindre turistnäring.

I dagarna meddelar storbanken HSBC att man stänger ned ett företagskonto som använts för att skicka inkomna bidrag till demonstranterna.

ANNONS
ANNONS

”En del av vårt ansvarsområde är att lära känna våra kunder och säkra den finansiella sektorn. Därför granskar vi regelbundet våra kunders konton, och om vi upptäcker aktivitet som avviker från vårt regelverk, eller att kontot saknar viss information, kommer vi att agera proaktivt genom att hårdgranska all aktivitet och i vissa fall stänga kontot”, säger HSBC:s talesperson Vinh Tran, till Bloomberg.

HSBC, med huvudkontor i London, har en stark närvaro i Hongkong och får omkring 35 procent av sin omsättning från regionen.

Tragedier som situationen i Hongkong sätter kryptovalutor som bitcoin i ett nytt ljus. Medan nyhetsrapporteringen generellt sett fokuserar på laglöshet och bedrägerier inom branschen kan decentraliserade valutor få en roll som frihetskämpe när stater står på olika sidor i en dispyt, där olika intressegrupper utöver sin makt och befolkningen kommer i kläm.

ANNONS
I denna artikel

ANNONS

Diskutera artikeln

ANNONS