ANNONS
ANNONS
blockchain-major-utbildning-studenter-nyu-new-york

Först i världen: Här kan du studera blockchain

Planerar du en karriär inom blockchain är det hit du bör söka. Strökurser i kryptovalutor har funnits ett tag men nu öppnar världens första major-program i blockchain, tekniken bakom lejonparten av alla "coins".

Stern School of Business vid klassiska New York University, NYU, blir först i världen att erbjuda studenter en major-utbildning för att studera blockchain och kryptovalutor, rapporterar amerikanska CBS. Kanalens utsände Clark Fouraker besökte universitet där den nya tekniken har kopplat grepp om såväl studenter som professorer.

Ska tackla den nya blockchain-marknaden

”Vi hoppas kunna lägga grunden så att studenter kan greppa vad som verkligen försiggår under huven, så att de kan förstå både de juridiska samt affärsmässiga tillämpningarna samt förbereda dem att gå ut och tackla denna nya marknad”, säger professoradjunkt Andrew Hinkes till CBS.

Den nya utbildningen berör såväl kryptovalutor som bitcoin och ethereum men även tekniken som gör det hela möjligt: blockchain. Något som Adam White på kryptovalutaväxlaren Coinbase menar att det behövs mer av. En ny undersökning från just Coinbase visade nyligen att ungefär hälften av USA:s toppuniversitet erbjuder minst en kurs i ämnet.

ANNONS
ANNONS

Hundratals sökande studenter

”Det här är en gräsrotsrörelse /…/ Jag tror att de [universiteten] ser utvecklingen, begynnelsen på en helt ny industri. På många sätt ser vi bitcoin, ethereum och blockchain som internet 3.0”, säger han till nyhetskanalen.

Och hos många studenter har den nya tekniken en självklar plats i framtidens näringsliv. Mustafa Khan är en av flera hundra som sökt det nya programmet på NYU.

”I den miljö vi lever i dag har det blivit särskilt viktigt att förstå hur nya teknologier fungerar och hur de interagerar med rättssystemet.”

ANNONS
I denna artikel

ANNONS

Diskutera artikeln

ANNONS