ANNONS
ANNONS
Karate as when G20 ministers target laundry

Finansministrar till kamp mot kryptopenningtvätt

Kamp mot möjligheten att handla kryptovalutor anonymt tycks stå i centrum för strategin, när de så kallade G 20-ländernas höjdare tar sig an kryptovalutornas mörka sida i Japan i juni.

Japanska nyhetskällan Kyodo har rapporterat om planerna på att reglering mot kryptopenningtvätt ska bli föremål för toppdiskussioner, när de största ekonomiernas finansministrar och centralbankschefer träffas i japanska Fukuoka den 8 och 9 juni. Det återges i sin tur av Cointelegraph.

Söker transparens

Enligt medieuppgifterna väntar sig de deltagande länderna att kunna nå fram till överenskommelser om nya regler under mötet.

Planen uppges vara att införa strängare regler för identifieringen av individer vid transaktionstillfället, så att det blir transparent hur tillgångar byter händer.

ANNONS
ANNONS

Även skatten är het fråga

Sedan tidigare ska G 20-länderna ha uttryckt behov även av ett beskattningssystem för gränsöverskridande elektroniska betalningstjänster.

Cointelegraph nämner i sammanhanget historien kring brittiska bankappen Revolut. Dess grundare och vd förnekade i mars anklagelser om att företaget skulle ha gjort sig skyldigt till brott och försummelser kring penningtvätt.

ANNONS
I denna artikel

ANNONS

Diskutera artikeln

ANNONS