ANNONS
ANNONS
lIvet-efter-doeden

Finanslösning förenklar livet efter döden

Arv av digitala tillgångar står i fokus för ett schweiziskt-amerikanskt DLT-samarbete.

Schweiziska blockkedjeföretaget Passon och New York-baserade finansteknikutvecklaren Synechron gör gemensam sak för att förenkla efterlevandes tillvaro när förmögna ägare av digitala tillgångar har gått bort.

”Fullt reglerat”

Det är nyhetssajten Verdict som skriver om initiativet. Målet uppges vara ”det första första fullt reglerade blockkedjebaserade ekosystemet för arv”, tänkt att kunna ”överföra digitala tillgångar snabbt och effektivt, och stöpa om processen kring överlåtande av förmögenhet mellan generationer”.

Nämnda exempel på frågor som uppkommer kring digitala tillgångar när en ägare dör är kryptovalutatillgångar i så kallade kryptoplånböcker, och användarkonton på sociala medier som Facebook och Instagram vilka genererar intäkter.

ANNONS
ANNONS

Baseras på DLT

I Passons och Synechrons lösning planerar den förmögna personen sin successionsplanering med en programvara som baseras på DLT-teknik (distributed ledger technology, den kategori av teknik som blockkedjor är vanligaste exemplet på). Genom en sådan teknisk lösning ska övergången av tillgångarna efter döden kunna ske problemfritt.

I Verdicts artikel citeras Valerio Roncone, styrelseledamot hos Passon men även ansvarig för framtida affärer hos Schweiz stora börs- och värdepappersföretag SIX Securities and Exchanges.

”När nya digitala tillgångar utgör en växande del av marknaden, blir det viktigt för vår bransch att säkerställa tydligt ägarskap och överlåtelser som skyddar ägarna – med stöd av rätt infrastruktur, stark styrning och robusta lösningar”, säger han.

ANNONS
I denna artikel

ANNONS

Diskutera artikeln

ANNONS