ANNONS
ANNONS
fbi-kryptovaluta

FBI varnar: Krypto ”ett stort problem som bara växer”

I ett förhör med nationella säkerhetskommittén riktar FBI:s generaldirektör skarp kritik mot kryptovalutor.

Det rapporterar CoinTelegraph. På anledning av potentiella hot mot den nationella säkerheten förhördes Christopher Wray, toppchefen för Federal Bureau of Investigation, FBI.

Flera ämnen togs upp i utfrågningen, bland annat arbetet mot terrorismen, utomstående nationer som försöker påverka valresultat, cybersäkerhet, gränskontroller – och kryptovalutor.

Före detta presidentsvalskandidaten Mitt Romney ställde frågan till Wray om USA borde ta ett initiativ att reda ut ”härvan” med kryptovalutorna och dess regelverk, och fick svaret:

ANNONS
ANNONS

”Jag är inte med i bankkommittén. Jag kan inte ens försöka förstå hur kryptovalutor fungerar, men jag skulle säga att det blir klart svårare för oss att utföra vårt arbete om vi inte kan spåra pengar.”

Wray forstätter:

”För oss är kryptovaluta redan ett stort problem, och vi förutspår att det bara kommer fortsätta växa. Om det fodrar något slags regelverk är svårare för mig att sia om.”

FBI håller redan koll på kryptovalutamarknaden, menar generaldirektören, med ”de verktyg som finns”, men är orolig för att USA kommer att hamna på efterkälken i teknikutvecklingen.

ANNONS
I denna artikel

ANNONS

Diskutera artikeln

ANNONS