ANNONS
ANNONS
PHS building under the snow

Europa får lobbygrupp för DLT

Storbanksvärldens samarbete Ripple är en av fyra stora aktörer som nu formellt startar en europeisk organisation för DLT-företag.

Blockchain for Europe är namnet på branschföreningen som nu formas av fyra stora företag på området. De är internationellt verksamma, men här är det inte minst upplysnings- och påverkansarbetet gentemot EU:s politiker och tjänstemän som står i fokus – därav föreningens geografiska avgränsning.

Gruppen bildas av företagen Emurgo/Cardano, Fetch.ai, NEM och Ripple, enligt ett pressmeddelande publicerat hos finansnyhetssajten Finextra.

Höll konferens

I praktiken har verksamheten startat redan tidigare, inte minst genom en konferens hos Europaparlamentet i höstas, den 27 november 2018.

ANNONS
ANNONS

Företagen ser ett problem i att regleringsdiskussionerna i Europa har varit splittrad mellan länder. Genom sin förening vill de inte minst ge sin bransch möjlighet att tala med en gemensam röst.

”Föreningens mål är att odla förståelsen, hos EU:s och medlemsstaternas institutioner, för DLT- och blockkedjeteknikens verkliga natur och potential, och att säkerställa att framtida regelverk ska stärka innovationen i Europa”, proklamerar gruppen.

Användare har egen klubb

Företagen är sådana som helt byggt sin verksamhet kring DLT-baserad teknik. Sedan tidigare har Europa en allians för företag som är användare av blockkedjeteknik, kallad Blockchain Alliance Europe, samt ett ämnesbevakande forum initierat av EU-kommissionen, kallat EU Blockchain Observatory and Forum.

ANNONS
I denna artikel

ANNONS

Diskutera artikeln

ANNONS