ANNONS
ANNONS
blockchain-media-reklam-data-annonser-digitalt

Expert: ”Ett miljardimperium som bara växer”

Blockkedjan väntas vända upp och ned på industri efter industri. En som spår en revolution inom medievärlden är Arash Gilan, vd på Viva Media. "Här har vi kommit en bra bit, men med blockchain kan vi nå ända fram."

Som Blockchain 360° skrivit om (både här, här och här) spås blockchain-tekniken kunna förändra världen på en rad olika sätt framöver. Och förändringen är knappast isolerad till bank- och finansvärlden – som storbankens SEB:s exempel här – utan verkar övertyga thought leaders och förståsigpåare över hela spektrat.

Kan revolutionera mediebranschen

Ett exempel är medie- och marknadsföringsbranschen, den så kallad martech-sektorn. Under de senaste åren har vi sett en rad pilotförsök att använda blockkedjan för att upprätta infrastrukturen för hur författare och upphovspersoner ska få betalt för sina verk.

Men det finns även andra intressanta områden, menar Arash Gilan, vd på Viva Media. En högintressant aspekt av blockchain-protokollets potential är att lösa en hett debatterad fråga när det gäller digitala annonser, menar han.

ANNONS
ANNONS

Värt över 191 miljarder dollar

”Marknadsföring och medie- köp är i dag ett miljardimperium som bara växer och som 2020 beräknas vara värt över 191 miljarder dollar globalt. Kanske är det inte konstigt att bolag som Google, Facebook och Amazon konstant samlar information om oss som de sedan säljer vidare i form av annonser. Men den stora frågan har alltid varit hur tillförlitlig datan är, säger Arash Gilan i en intervju med mediebranschtidningen Dagens Media.

Arash Gilan syftar på det faktum att nära hälften av alla webbesök av vissa påstås vara skapad av botar på nätet. En skrämmande siffra för en bransch som snart kommer att investera motsvarande 1.739 miljarder kronor i olika typer av digital marknadsföring.

”När du lägger så enorma pengar så vill du med all säkerhet veta att en fysisk människa faktiskt har sett annonse­n. Här har vi kommit en bra bit, men med blockchain kan vi nå ända fram.”

Årets viktigaste Blockchain-konferens

Är du intresserad av hur blockkedjan kan komma att – och redan i dag – förändrar världen i en rad olika sektorer får du inte missa årets största Blockchain-konferens den 12-13 november på A House i Stockholm. Här samlas branschens tyngsta experter för att diskutera hur tekniken kommer att påverka just din industri.

Säkra din plats nu – klicka här.

ANNONS
I denna artikel

ANNONS

Diskutera artikeln

ANNONS