ANNONS
ANNONS

E-handlare gräver guld i bitcoinyran

Säljer grafikkort och processorer som aldrig förr.

Säljer grafikkort och processorer som aldrig förr.

Det ökade intresset för kryptovalutor har blivit ett rejält lyft för det norska e-handelsföretaget Komplett, berättar Breakit och hänvisar till ett pressmeddelande från bolaget.

Komplett uppger att handeln med redskapen som behövs för att gräva efter kryptovalutor exploderade förra året. Efterfrågan har aldrig varit större än nu.

ANNONS
ANNONS

”Just nu finns det väntelistor på de mest populära grafikkorten. De avancerade användarna sätter upp så kallade ‘mining farms’ där de vanligtvis använder sex till sju grafikkort på en enda dator”, säger Pål Fredrik Berg, kategorichef på bolaget, som enligt Breakit har 800 anställda och omsatte 7,8 miljarder norska kronor i fjol.

Omni Ekonomi berättar – med hänvisning till en undersökning gjord av Norstat – att bara i Norge äger nästan 200.000 människor i dag bitcoin eller annan kryptovaluta.

Siffran kan jämföras med hur många norrmän som i fjol ägde aktier på Oslobörsen. Vid årets slut var det omkring 365.000 norrmän.

Framför allt är det enligt artikeln män som sitter på kryptovalutor i Norge, 9 procent mot endast 2 procent av kvinnorna.

Norrmännen som äger kryptovalutor ser det i första hand som en investering medan 16 procent uppger i undersökningen att de använt valutorna till transaktioner.

ANNONS
I denna artikel

ANNONS

Diskutera artikeln

ANNONS