ANNONS
ANNONS
Davos

Davos satte ”blockchain före Bitcoin”

Kryptovalutorna dissades, men blockchaintekniken i allmänhet fick varma ord, när världens makthavare möttes i Davos för årets World Economic Forum (WEF). Ett nytt tungt råd bildas.

”Allmänt verkade attityden ’blockchain före Bitcoin’ råda den här gången”, skriver nyhetssajten Cointelegraph i ett referat av blockkedjediskussionerna vid WEF-mötet den 22–25 januari.

”Den överlag positiva synen på tekniken sammanföll med ett väsentligt inslag av kryptovaluta-dissningar.”

”Främsta offentliga kritikern”

Bland delegaterna fanns ekonomen Nouriel Roubini, som vid en paneldebatt i regi av en kryptovalutabörs presenterade sig som ”den främsta offentliga kritikern av kryptovalutor och blockkedjor”, och även banken JP Morgan Chase vd Jamie Dimon, som tidigare sagt att han ”faktiskt inte bryr sig ett skit” om Bitcoin. Nu förtydligade han dock att han är positiv till blockkedjeteknik överlag, trots hajpen, och att han ser tekniken som en god ersättare för traditionella databaslösningar i vissa fall.

ANNONS
ANNONS

Nytt blockkedjeråd bildas

WEF har nu trots allt etablerat ett internationellt råd i ämnet, Global Council on Blockchain, som ska hålla konvent i San Francisco i maj. Som en av två ordförande utsågs Elizabeth Rossiello, grundare och vd för Bitpesa – en kenyansk nystartare som hanterar betalningar av traditionella valutor med stöd av blockkedjeteknik. Företaget säger sig vara det första som licensierats för detta av Storbritanniens tillsynsmyndighet FCA.

ANNONS
I denna artikel

ANNONS

Diskutera artikeln

ANNONS