ANNONS
ANNONS
Flee like British blockchain firms from EU rules

Britter vill hinna undan penningtvättlag

Den kommande upplagan av EU:s penningtvättsdirektiv AMLD borde Storbritannien passa på att strunta i. Det tycker en centralt placerad organisation i landets blockkedjebransch.

Företaget bakom en Londonbaserad företagskuvös för blockkedjeprojekt startar kampanj för ett ”techxit”, ett EU-utträde där kontrollen på teknikföretag lättas så långt att projekt lockas dit från EU och USA. Det återger nyhetssajten Verdict.

Söker likasinnade

The New Athens & Associates heter företaget som driver ”acceleratorn” The Assembly. För att få stöd för förslaget har företaget börjat med att cirkulera det bland brittiska blockkedjeföretag.

”Ogästvänliga miljöer”

”Vid utträdet från EU behöver Storbritannien använda sig av sin återvunna suveränitet för att differentiera sig självt ekonomiskt från sina grannar och uppmuntra tillväxt. Eftersom båda dessa grannar [EU och USA] har visat sig vara juridiskt sett ogästvänliga miljöer måste Storbritanniens tredje väg vara att uppmuntra blockkedjeteknikens hundramiljarderpundsbransch till att se landet som ett område som hjälper den att växa”, skriver företaget i sitt brev.

ANNONS
ANNONS
ANNONS
I denna artikel

ANNONS

Diskutera artikeln

ANNONS