ANNONS
ANNONS
blockkedjor-internet

Blockkedjor kan förändra webben – och säkra din information

Tekniken kan i dagsläget jämföras med internet i sin vagga – många är skeptiska, och förstår inte hur raffinerade blockkedjor verkligen är. Men några tappra tog första steget in i den uppkopplade världen, och blockkedjor kommer att följa samma utveckling.

I alla fall om man ska tro CoinTelegraph. Användare ställer i allt högre grad frågor kring vad som händer med deras data; vart informationen lagras, hur den distribueras och vad den används till; folket efterfrågar kontroll.

De senaste årens Facebook- och Google-skandaler har satt sina spår hos internetanvändarna, menar sajten. Med blockkedjor kan företag förbättra spårning och bli mer transparenta i sin datahantering – och återvinna användarnas förtroende.

Idén bakom blockkedjor och kryptovalutor stavas decentralisering, ett koncept som är högst relevant i diskussionen kring ”big tech”-företagen och deras påstådda monopol på marknaden för data och information.

ANNONS
ANNONS

Enligt CoinTelegraph jobbar Google redan på en version av sin webbläsare Chrome med integrerad blockkedjeteknik – ett ödesdigert intiativ som potentiellt kan skynda på gigantens egen undergång.

Blockkedjor kommer med stor sannolikhet att spela en roll i utvecklingen av ”den nya webben” – och kanske också en central roll i avsättandet av techjättarna från datatronen.

ANNONS
I denna artikel

ANNONS

Diskutera artikeln

ANNONS