ANNONS
ANNONS
bitcoin-kryptovaluta

Bitcoin dominerar krypto alltjämt

Nya siffror visar att inga utmanare tagit särskilt stor del av krypto-kakan.

Det rapporterar Forbes. Tidigare statistik har talat om en marknadsandel på cirka 70 procent – men en ny rapport visar att det snarare kan röra sig om ett 90-procentigt övertag.

I den nya rapporten som sammanställts av Arcane Research har man jämfört Bitcoin med bland annat Ethereum, XRP och Litecoin.

Skillanden mot tidigare siffror är att man tagit hänsyn till valutorna likviditet, något som tidigare inte viktats lika tungt. Med Arcane Reseach siffror har Bitcoin 90 procent av marknaden, medan utmanargruppen, bestående av Ethereium, XRP och Litecoin, har mindre än 10 procent.

ANNONS
ANNONS

”När likviditet inte viktas rätt skapar det problem i ekvationen. Du kanske kan sälja en enhet för en en dollar, men vad händer om du vill sälja en miljon enhet. Utan likviditet är börsvärdet ett irrelevant mätverktyg”, säger Bendik Norheim Schein på Arcane Research till Forbes.

I dagsläget har Bitcoin har ett börsvärde på 180 miljarder dollar, medan Ethereium ligger på 20 miljarder, XRP på 11 miljarder, och Litecoin 4,5 miljarder.

ANNONS
I denna artikel

ANNONS

Diskutera artikeln

ANNONS