ANNONS
ANNONS
ubs-blockkedjan-wetrade

Bankjätte lägger transaktioner på blockkedjan

Schweiziska storbanken UBS har inlett ett pilotprojekt med we.trade.

Det rapporterar Coindesk. UBS bekräftar att man sedan början på oktober börjat förlägga hela transaktioner från små- till medelstora företag på blockkedjan.

Detta genomförs tack vare ett populära blockkedjebaserade finansplattformen we.trade.

”Vi har börjat kontakta våra kunder en och en för att informera och utbilda dem kring den nya plattformen och processen”, säger en talesperson för UBS till sajten.

ANNONS
ANNONS

We.trade lanserades 2018, och har redan tagit en ledande position inom sin nischade, men starkt växande, marknad. I sin nuvarande fas satsar man på expansion genom två strategier: attrahera fler företag, samt knyta an ytterligare banker till plattformen.

Tidigare i år började österrikiska Erste Group och spanska CaixaBank också förlägga transaktioner på blockkedjan, och i början på nästa år väntas Eurobank of Greece och tre storbanker från Tjeckien göra detsamma, berättar Ciaran McGowan, generaldirektör på we.trade.

McGowan tillägger också en intressant aspekt av Eurobank of Greece och den finansiella marknaden i landet:

”I Grekland är efterdaterade checkar fortfarande mycket vanligt förekommande, och [Eurobank of Greece] ser plattformen som ett sätt att ersätta det systemet – ett användningsområde vi inte hade tänkt på.”

Den här trenden syns tydligt även i Skandinavien. Ville Sointu, teknikchef på Nordea, förklarar för Coindesk att man numera erbjuder we.trade som en produkt i sin portfolio.

ANNONS
I denna artikel

ANNONS

Diskutera artikeln

ANNONS