ANNONS
ANNONS
isberg-libra-kryptovaluta-blockkedjan

Analys: Libra bara isiga toppen på blockkedjeberget

Facebooks kryptosatsning må har tagit över mediarapporteringen, men blockkedjelobbyisterna fortsätter arbeta oförtrutet.

Det skriver CoinTelegraph. Sedan Facebook utannonserade sina planer på en egen kryptovaluta i juni i år har projektet tagit upp stor del av rapporteringen i media – och det med all rätt. Facebook är ett väldigt publikt företag, och den här typen av projekt skulle påverka en stor mängd människor.

Samtidigt fortsätter arbetet med att lobba för blockkedjan som helhet, och dess potentiella fördelar i en stor mängd branscher – ett arbete som började långt innan Facebook kom in i bilden.

Att få myndigheter att intressera sig för blockkedjetekniken kräver sin lobbyist, givet att de allra flesta företag i branschen opererar inom finans- och näringsliv, två sektorer som dras med strikta regelverk och stor insyn.

ANNONS
ANNONS

”Gemene man har blivit mycket mer medveten om, och intresserad av, blockkedje- och kryptoteknik under det senaste året, mycket tack vare Facebook Libra-projektet. Med det ökade intresset har [amerikanska kongressen] tvingats ge branschen mer uppmärksamhet”, menar Kristin Smith, chef för The Blockchain Association.

Samtidigt är det upp till industrin att bredda lobbyverksamheten så mycket som möjligt, för att inte lägga för mycket makt i händerna på för få aktörer.

Allt eftersom både branschen och lobbyverksamheten växer blir allmänhetens och myndigheternas bild av blockkedjan mer nyanserad, vilket bådar gott för teknikens framtid.

Nyligen berättade kryptobörsdominanten Coinbase vd Brian Armstrong att man dragit in två miljarder dollar i transaktionsavgifter sedan 2012 – ett kvitto på hur snabbt branschen växt.

ANNONS
I denna artikel

ANNONS

Diskutera artikeln

ANNONS