ANNONS
ANNONS
jeff-bezos-amazon-managed-blockchain

Amazon lanserar stor blockchain-plattform

Amazon Managed Blockchain blir e-handelsjättens stora satsning efter att ha fattat järngrepp om den molntjänstmarknaden de senaste åren.

Amazon, med vd:n och miljardären Jeff Bezos (bilden) i spetsen, presenterar nu ett helt nytt affärsben i e-handelsgigantens ständigt växande produktflora. För första gången tar en av världens största näthandelsföretag nu klivet in på blockkedjan på allvar.

Hyperledger och Ethereum

Nya Amazon Managed Blockchain, som tjänsten heter, är en fullt förvaltad plattform som företag kan koppla upp sig mot för att skapa egna, skalbar blockkedje-nätverk, rapporterar bland andra Coindesk. Tjänsten erbjuder ett enkelt sätt för kunder att bygga plattformar ovanpå antingen Hyperledger eller Ethereum – även om stöd för det sistnämnda ännu inte är på plats, framgår i artikeln.

”Miljontals transaktioner”

Nyheten kom under Amazons stora re:Invent-konferens.

ANNONS
ANNONS

”Amazon Managed Blockchain eliminerar overhead-kostnader, som annars behövs för att skapa ett nätverk, och skalar upp för att möta efterfrågan på tusentals applikationer med miljontals transaktioner”, skriver bolaget i ett utlåtande.

Lanseringsdatum och regioner

Med den nya plattformer kan kunder även skapa en kopia av blockchain-nätverket som placeras på Amazons så kallade Quantom Ledger Database, QLDB, så att företag kan övervaka och analysera aktivitet och trender från en databas utanför nätverket, skriver Coindesk.

Amazon Managed Blockchain finns ännu bara för förhandstest bland befintliga kunder av bolagets molntjänst Amazon Web Services. Tjänsten är för närvarande bara tillgänglig för Amazons amerikanska kunder men kommer att släppas i fler regioner ”inom kort”, enligt företagets hemsida.

ANNONS
I denna artikel

ANNONS

Diskutera artikeln

ANNONS