ANNONS
ANNONS
peking-kryptofeber

25.000 utvecklare med kryptofeber i Kina

Enligt nya uppgifter har tiotusentals firmor försökt släppa egna kryptovalutor.

Det rapporterar Coindesk. Det är den nya rapporten ”Bluebook of Blockchain” från bland annat kinesiska centralbanken som målar upp ett anmärkningsvärt scenario på landets omfattande blockkedje- och kryptomarknad.

Enligt Yedon Zhu, ordförande för välgörenhetsorganisationen Beijing Blockchain Application Association som varit med och framställt rapporten, är det uppemot 89 procent av de omkring 28.000 blockkedjeutvecklande firmorna i Kina som någon gång gjort ett försöka att utveckla och/eller ansöka om tillstånd att släppa en kryptovaluta.

Den vanligaste processen för lansering av kryptovaluta, ICO, har förbjudits av kinesiska staten. Trots det är aktiviteten bland landets blockkedjefirmor fortfarande stor.

ANNONS
ANNONS

Att uppemot 25.000 firmor försökt lansera en kryptovaluta, samtidigt som bara 4.000 är fokuserade specifikt på blockkedjeapplikationer, är enligt Zhu mycket alarmerande.

”Vi måste säkerställa att firmor som hämtat kapital via olagliga vägar, och som begår finansiella bedrägerier, inte faller under kinesiska myndigheternas stödprogram”, förklarar han.

Denna ”bluebook” är en av tre som kinesiska staten lanserat för att stödja myndigheter i arbetet med att reglera en ung, men snabbt växande blockkedjemarknad.

ANNONS
I denna artikel

ANNONS

Diskutera artikeln

ANNONS