ANNONS
ANNONS
walmart-china-blockchain-food

Walmart storsatsar på blockkedjeplattform

Handelsjätten Walmart satsar stort på blockkedjor. Bolaget tänker använda tekniken i Kina för att förbättra kvalitén och garantera säkerheten i sina matvaror. 

Det rapporterar Coindesk. Enligt ett pressmeddelande har Walmart China ingått ett nytt samarbete med bland annat VeChain och PwC för att utveckla en ny blockkedjeplattform som ska göra det möjligt att spåra matvarors resa längs produktionslinjen.

Det nya samarbetet är den senaste i en rad satsningar som Walmart China gjort inom blockkedjeteknik. Bolagets plattform har enligt artikeln redan 23 olika produktionslinjer som är helt spårningsbara, och man har planer på att inkludera ytterligare 100 innan årets slut.

Enligt pressmeddelandet är målet innan slutet av 2020 att 50 procent av alla köttprodukter, 40 procent av alla grönsaker, och 12,5 procent av alla skaldjur som säljs ska vara spårningsbara via bolagets plattform.

ANNONS
ANNONS

Walmart är nu del i flera olika blockkedje-initiativ. Förutom VeChain så samarbetar man även med kedjorna Hyperledger Fabric och Mediledger Parity.

ANNONS
I denna artikel

ANNONS

Diskutera artikeln

ANNONS