ANNONS
ANNONS
ernest-young-sjukvård-blockkedjor-medicin

Värdebaserad prissättning – med hjälp av blockkedjor

För globala revisionsbolaget Ernest & Young kan inte framtidens teknik låta sig väntas på. Därför startar bolaget ett initiativ som är det första av sitt slag i branschen.

Det skriver Verdict. Med hjälp av blockkedjor och AI tänker EY knyta ihop avbetalningar på dyra mediciner med patienternas enkätsvar och kliniska testresultat.

EY kommer att samarbeta med AI-utvecklaren Sensyne Health samt blockkedjeutvecklaren Guardtime i det nya projektet. Sensyne kommer att analysera patienternas nöjdhet med läkemedel och sjukvård, medan Guardtime kommer att arbeta med att garantera säkerheten kring patienternas personliga uppgifter.

”Kunder, återförsäljare och läkemedelsbolag har alla länge strävat efter sjukvård med värdebaserad prissättning; det här samarbetet gör det möjligt”, säger Mike Gault, vd på Guardtime, till Verdict.

ANNONS
ANNONS

Projektet är i det närmaste helt unikt, men de två bolagen menar att det här är framtiden. Innan blockkedjetekniken uppfanns var det i princip omöjligt att uppnå den nivå av spårningsbarhet som krävs för att systemet ska fungera.

ANNONS
I denna artikel

ANNONS

Diskutera artikeln

ANNONS