ANNONS
ANNONS
Ecosystem as with Boerse Swisscom Photo Unsplash

Tungviktare bygger ”ekosystem” i Schweiz

Ett partnerskap mellan Deutsche Börse, Swisscom och fintechföretaget Sygnum ska ge den mångfald av DLT-baserade möjligheter som behövs för ett brett anammande i finansvärlden.

Det planerade ”ekosystemet” ska tillhandahålla avgörande finansiella tjänster såsom utställande och förvaring av digitalt representerade tillgångar, såväl som mer allmänna banktjänster. Nyheten har uppmärksammats brett i blockkedje- och bankvärlden, exempelvis av Cointelegraph.

Har fått licens

Tre teknikföretag har samlats för att bygga den infrastruktur som krävs.

Tyska Deutsche Börse medverkar i sin egenskap av infrastrukturleverantör till finansiella marknadsplatser runt om i världen. Schweiziska tele- och IT-veteranen Swisscom står för en egenutvecklad DLT-plattform som uppges svara mot finanssektorns säkerhetskrav. Och finansteknikföretaget Sygnum, som är baserat i Schweiz och Singapore, har låtit sig licensieras av Schweiz finansmarknadsmyndighet Finma för att kunna erbjuda ”omfattande banktjänster som förvaring, inlåning, kredit och utlåning, kapitaltillskott via tokenisering, mäkleri och kapitalförvaltning”.

ANNONS
ANNONS

Har även prövat repor och aktielån

Deutsche Börse uppges nyligen ha lyckats med ett försök (”proof-of-concept”) där en så kallad repotransaktion, baserad på DLT-teknik, genomförts tillsammans med banken Commerzbank. Deutsche Börse rapporteras också göra snabba framsteg när det gäller att utveckla en plattform för blockkedjebaserade aktielån tillsammans med Luxemburgbaserade HQLAx, ett företag inom lösningar för likviditetshantering.

ANNONS
I denna artikel

ANNONS

Diskutera artikeln

ANNONS