ANNONS
ANNONS
Mousline potato mash Foto Maggi Nestle

Skanna pulvermoset – se var potatisen plockades

Matjätten Nestlé och franska snabbköpskedjan Carrefour står för ett spännande exempel på hur blockkedjebaserad ursprungsspårning nu snabbt håller på att smälta in i livsmedelsbranschens vardag.

Det är IBM:s marknadsledande blockkedjeplattform Food Trust som ligger till grund för den franska pulvermosspårningen, skriver nyhetssajten Cointelegraph.

Samarbetet tillkännages för övrigt bara några dagar efter att världens näst största matgrossist, USA-baserade Albertson’s, berättat om sin nya spårning av romansallad. Just sådan sallad stod förra året i fokus för ett utbrott av e-coli-bakterier som ledde till 96 sjukhusinläggningar och fem dödsfall, återger en annan nyhetssajt, Coindesk. Även det projektet grundas på IBM Food Trust.

Varje paket berättar sin historia

Nestlés och Carrefours nya spårning kretsar kring mos av storsäljarmärket Mousline. När tjänsten rullas ut kommer varje konsument att kunna skanna sitt paket för att se var potatisarna som använts till produkten i just det paketet kommer ifrån, och hur de har färdats dit.

ANNONS
ANNONS

Enligt Cointelegraphs artikel finns det globalt sett nu cirka 5 miljoner livsmedelsprodukter som spåras med blockkedjeteknik i någon utsträckning.

ANNONS
I denna artikel

ANNONS

Diskutera artikeln

ANNONS