ANNONS
ANNONS
bilar Foto Scanlog

Scanlog anlitar Shipchain i tåglösning

Nu offentliggörs ännu en teknikleverantör i svenska logistikföretaget Scanlogs blockkedjebaserade tågtransportprojekt, som vi skrev om härom veckan.

USA-baserade Shipchain, som står bakom ett blockkedjebaserat helhetssystem för alla led längs transportkedjor, kommer att se sin plattform användas hos det svenska logistikföretaget Scanlog. Shipchain nämner detta på Twitter, med referens till en detaljerad artikel på sajten Freightwaves.

Ersätter fraktsedlar

Blockchain 360 skrev nyligen om Scanlogs projekt för att ersätta fraktsedlarna, i ett varuflöde där ett stort livsmedelsföretag får varor skeppade via Scanlogs tåglänk mellan belgiska Gent och Sverige. Scanlogs transportlösning för varuägaren omfattar även hämtningen och utlämningen kring ändpunkterna, med lastbil.

För tekniklösningen har Scanlog samarbetat med det svenska blockkedjekunniga teknikföretaget Enigio, och nu offentliggörs alltså att Shipchains system blir en central pusselbit.

ANNONS
ANNONS

Sigillen träs på Ethereumkedjan

Shipchains GPS-sensorer sätts på lastbilarna i Scanlogs distributionsnät, för att serva systemet med realtidsinformation. Unika ”datasignaturer” som intygar den exakta informationen lagras sedan på blockkedjan Ethereum. Lösningen omfattar också smarta kontrakt som undanröjer behovet av en tredje part i avtalsrelationen mellan Scanlog och den varuägande transportkunden.

En av Shipchains grundare, Sam Rusani, är svensk, och Blockchain 360 erfar att han varit en nyckelperson i affären gentemot Scanlog. Dagens Industri intervjuade honom i somras.

ANNONS
I denna artikel

ANNONS

Diskutera artikeln

ANNONS