ANNONS
ANNONS
hus

Så vill fastighetsmäklarna använda tekniken

En rapport om de mest lovande blockkedjetillämpningarna när det gäller handel med fastigheter har tagits fram av Enterprise Ethereum Alliance (EEA).

Det är Cointelegraph som skriver om rapporten, i en artikel.

Över 50 fastighetsanknutna företag ska ha deltagit i arbetet kring studien, som ska ha tagit flera månaders jobb att få klar.

Fyra fall beskrivs särskilt. Det första är helt enkelt att egendom ”tokeniseras”, det vill säga representeras av digitala sigill på en blockkedja. Det andra fallet är att blockkedjeburna fastighetsregister skulle kunna snabba upp processer kring som registeruppdateringar och överlåtelser, samtidigt som de skulle göra processen mer transparent.

ANNONS
ANNONS

Kan standardisera data

Token-baserade handelsplatser, som är det tredje exemplet skulle underlätta ägande och handel med små andelar av fastigheter. Och det fjärde är idén om ett standardiserat system kring fastighetsuppgifter, som skulle möjliggöra automatisering.

Cointelegraph återger att EEA beskriver sig själv som ”en global standardorganisation som utformar och upprätthåller en öppen, standard-baserad arkitektur coh specifikation för att snabba upp användandet av Enterprise Ethereum.”

ANNONS
I denna artikel

ANNONS

Diskutera artikeln

ANNONS