ANNONS
ANNONS
Ulrike Huemer BESK Foto Christian Jobst, Stadt Wien PID

Så ska hon göra Wien smartast i Europa

Blockkedjeteknik har en nyckelroll i den österrikiska kommun-IT-chefen Ulrike Huemers plan ”Smart City Vienna”.

Ända till 2050 sträcker sig den österrikiska huvudstadens strategi för att omsätta IT-baserade möjligheter i så mycket samhällsförbättring som det bara går. Det skriver nyhetssajten Cointelegraph, som har intervjuat stadens IT-chef (CIO), Ulrike Huemer.

Mål inom en rad områden

Initiativet ”Smart City Vienna” inleddes 2014, och konkreta mål på en rad områden som bedöms stå inför omvandling: energi, mobilitet, fastigheter med flera.

Blockkedjeteknik undersöks i samband med ett antal förbättringsprojekt. Ett befintligt system med måltidscheckar för kommunalanställda har ersatts med en digital lösning. På energiområdet har Blockchain 360 redan tidigare skrivit om kylen som själv kan välja elkälla en gång i timmen – ett projekt drivet av bland annat staden Wiens energibolag.

ANNONS
ANNONS

Lär genom att göra

”Staden Wien har utforskat blockchaintekniken proaktivt. Vi will använda den här tekniken för att driva stadens digitalisering och de ledande temana transparens, öppenhet, tillit och medborgerlig medverkan”, säger Ulrike Huemer till Cointelegraph.

”Vi väljer att använda tekniken för våra egna processer – för att forma utvecklingen proaktivt, och stödja framväxten. Vi har ända från början vetat att det enda sättet att testa blockkedjeteknikens potential har varit att lära genom att göra. Det är därför vi har lanserat pilotprojekt, som har genomförts framgångsrikt.”

ANNONS
I denna artikel

ANNONS

Diskutera artikeln

ANNONS