ANNONS
ANNONS
2014 Chevrolet Camaro SS convertible

Så ska GM veta att billånet går till rätt person

Biljättens finansbolag General Motors Financial inleder samarbete med nystartat blockkedjeföretag med sikte på en färdig ID-lösning om ett år.

Spring Labs är namnet på företaget som ska stå för tekniken i den tilltänkta lösningen. Det är GM självt som berättar om samarbetet, återger nyhetssajten Coindesk. ”I slutänden ska nätet omvandla sättet som vi delar information och data på globalt”, skriver GM i ett pressmeddelande.

Rullar på prov i höst

Idén är att använda blockkedjeteknik för ett system som, på smidigt sätt, ska hjälpa till att säkerställa att låntagare verkligen är de personer som de utger sig för att vara.

Adam Jiwan, som är Spring Labs vd och en av dess grundare, säger att hans företags blockkedjenät ska finnas tillgängligt för partnerföretag under årets tredje kvartal, och att skarp drift planeras för början av 2020.

ANNONS
ANNONS

Fintechföretag samlade

I ett nära samarbete med industripartner är målet att bygga en ny plattform för id-verifiering, tänkt att svara mot alla juridiska krav. Med sig på tåget har Spring Labs fått en lång rad andra fintechföretag som också ser nytta i det: Coindesks artikel listar Sofi, Ondeck Capital, Avant, Greensky, Funding Circle, Bluevine, Fundation, Upgrade, Fundbox och Better Mortgage.

Spring Labs fick in närmare 15 miljoner dollar (cirka 150 miljoner kronor) i så kallad såddfinansiering för ett år sedan. Företaget uppger nu att GM nu även överväger att gå in som delägare.

ANNONS
I denna artikel

ANNONS

Diskutera artikeln

ANNONS