ANNONS
ANNONS
snabb-fastighetstransakation-via-blockkedja

Husmarknaden förnyas av uppsnabbad överlåtelse

Brittiska Barclays och RBS har kortat transaktionstiden vid fastighetsöverlåtelser till en fjärdedel, i försök med blockkedjeteknik från R3. En artikel hos Cointelegraph analyserar hur sektorn kan förändras.

Går det redan att tala om ett marknadsgenombrott? Hur kommer processerna kring fastighetsöverlåtelser och bolån att förändras, och varför verkar den tidigare skeptiska banksektorn ha vänt till att omfamna blockkedjetekniken?

I sin artikel i Cointelegraph tar skribenten Julia Magas det breda greppet kring ämnet, och teckningar illustrerar hur processen rör sig från att vara centraliserad till decentraliserad.

Många kontakter förenklas

I regel är omkring åtta parter involverade kring en fastighetsaffär, och traditionellt behöver de fylla i diverse dokument. I systemet som Barclays och RBS föreslår kan parterna i en fastighetsaffär göra transaktioner direkt och ändå behålla kontrollen över sina egna uppgifter.

ANNONS
ANNONS

Bankernas tester tyder på att det i deras miljö skulle gå att korta den genomsnittliga totala tiden från mer än tre månader till mindre än tre veckor.

Nu söks fler deltagare

Teknisk partner i projektet är Instant Property Network (IPN), som nu säger sig söka dussintals företag till nästa fas.

I ett uttalande tar projektdeltagarna sina egna beräknade besparingar till utgångspunkt för vad hela den globala marknaden skulle kunna spara per år: 160 miljarder dollar.

 

ANNONS
I denna artikel

ANNONS

Diskutera artikeln

ANNONS