ANNONS
ANNONS
hydra-darknet

Rysk undre värld expanderar via nätet

Nu söker nätverket finansiering via digital valuta.

Det rapporterar Coindesk.

Hydra, en av världens största illegala marknadsplatser på nätet, söker nu omkring 146 miljoner dollar i finansiering för en global expansion.

Finansieringsrundan ska enligt artikeln starta den 16 december, och genomförs med med en egen tokeniserad valuta. Varje token kostar 100 dollar, och betalas med Bitcoin.

ANNONS
ANNONS

Ingen info finns om huruvida den tokeniserade valutan kommer att verifieras på blockkedjan.

Coindesk skriver att med tanke på den grad av illegal verksamhet som Hydra sysslar med kan detta vara ett av de mest ”skamlösa” prospekten någonsin, även inom blockkedje- och kryptobranschen.

Ryska sajten Forklog anmärker att det bakom den planerade expansionen i själva verket kan dölja sig en så kallad ”exit scam”. Detta är ett knep för att lura till sig stora pengar och sedan backa på sina planer och försvinna spårlöst.

Hydra kommer att emittera 1,47 miljoner nya tokens, vilket ska representera 49 av verksamheten. Nätverket utlovar också 500 dollar i utdelningar varje månad per token över 100 som investerare köper.

Hydra grundades 2015, och har över 2,5 miljoner registrerade konton. Varje dag görs över 100.000 affärer med till exempel  droger, fejkade pass eller stulna databaser, skriver Coindesk.

ANNONS
I denna artikel

ANNONS

Diskutera artikeln

ANNONS