ANNONS
ANNONS
cloud-smart-contracts-easier-rsk

Nu lättare sluta smart avtal i Microsofts moln

Företag som vill använda blockkedjeteknik för så kallade smarta kontrakt ska slippa skaffa sig egna servrar. Det är idén när den publika blockkedjan RSK Smart Contract Network nu paketeras som integrerad tjänst på Microsofts molnprogramvarumarknad Azure.

RSK Smart Contracts är en plattform med öppen källkod, avsedd att bygga ut funktionaliteten hos bland annat Bitcoin med möjligheter att sluta smarta kontrakt.

Förverkligar sig själva

Medan traditionella avtal ofta slår fast att en part blir skyldig att betala pengar till en annan under vissa villkor, så styr smarta kontrakt dessutom programvara som själv utför den avtalade betalningen när villkoren är uppfyllda. De är alltså självexekverande, och ska därmed ge ytterligare ett lager av trygghet, baserat på blockkedjeteknik.

Nu berättar nyhetssajten Bitcoin Magazine att RSK Smart Contracts lanserats i en ny form, som integrerad tjänst via Microsofts Azure Marketplace – en marknadsplats för appar som kan användas inom ramen för Microsofts molntjänst.

ANNONS
ANNONS

Kortare väg till tjänster i drift

För RSK Smart Contracts innebär det att kunder inte behöver skaffa sig egna värddatorer för sätta upp de så kallade noder som håller blockkedjan och dess informationsblock tillgängliga.

RSK Labs, som står bakom RSK Smart Contracts, ägs i sin tur sedan förra året av en branschaktör vid namn RIF Labs.

ANNONS
I denna artikel

ANNONS

Diskutera artikeln

ANNONS