ANNONS
ANNONS
nestle-blockkedjor-spårning-produktion

Livsmedelsjätte sjösätter ny blockkedje-satsning

Nestlé, världens största matproducent sett till omsättning, tänker satsa stort på spårningsbarhet längs produktionslinjen genom blockkedjeteknik.

Det framgår av ett pressmeddelande. Pilotprogrammet sträcker sig över sex månader, och möjliggörs av ett samarbete med blockkedjeplattformen OpenSC.

Det är tänk att plattformen ska använda sig av QR-koder, en mobilapp, och en webbportal – med möjlig expansion till satellitbilder om resultaten är goda. Satsningen kan komma att avgöra bolagets framtid inom den nya tekniken:

”För oss är öppen och lättillgänglig information en nyckel till att vi ska kunna leverera enligt våra delägare och kunders önskemål”, skriver bolaget.

ANNONS
ANNONS

”Vi vill att konsumenterna ska kunna göra informerade val när de bestämmer vilka produkter de vill köpa. Blockkedjetekniken kan innebära lösningen på det problemet”, säger Magdi Batato, vice-vd för Nestlé i ett pressmeddelandet.

Det här pilotprogrammet är en separat satsning från Nestlés samarbete med IBM Food Trust – ett projekt där bolaget står som medgrundare. IBM Food Trust kunde första gången erbjuda öppen information till konsumenterna i april i år i ett samarbete med franska matvarujätten Carrefour.

ANNONS
I denna artikel

ANNONS

Diskutera artikeln

ANNONS