ANNONS
ANNONS
Galaxy-S10 Foto Samsung

Nästa Samsung får plånbok för kryptonycklar

Med stöd av särskilt säker elektronik har Samsung Galaxy S10, som lanseras den 8 mars, försetts med en app som kan förvara nycklarna till ”kryptotillgångar” såsom Bitcoin.

Frågan vem som ska förvara våra digitala nycklar – den dag vi eventuellt kommer att äga tillgångar enligt bevis som lagras i blockkedjor – möter många olika bud på svar.

Den häpnadsväckande historien om den kanadensiske plånboksoperatören som uppges ha dött utan att efterlämna lösenordet till en miljard kronor av kunders sparade medel illustrerar att det kan vara bra att ta frågan på allvar. Samtidigt börjar det bubbla i den traditionella finansbranschen, där förvaring och skötsel av andra människors värdepapper har varit en mångmiljardsektor sedan gammalt. (Något som vår smala systersajt Posttrade360.com följer i detalj, för övrigt.) Och frågan om reglering har diskuterats livligt.

För ”blockkedjebaserade mobila tjänster”

Men behöver vi anlita ett förvaringsföretag över huvud taget i framtiden? En alternativ förvaringsplats har mobiltelefontillverkaren Samsung pekat på den här veckan: din egen ficka. Den nya modellen S10 av företagets flaggskeppstelefonen Galaxy ska börja säljas den 8 mars, försedd med möjligheten att förvara digitala nycklar krypterat.

ANNONS
ANNONS

”Galaxy S10 är byggd med militärklassade [säkerhetslösningen] Samsung Knox, såväl som med ett hårdvarustött lagringsutrymme som förvarar dina privata nycklar för blockkedjebaserade mobila tjänster”, skaldar den koreanska elektronikjätten i sitt pressmeddelande.

Kan snabba på spridningen

En artikel på sajten Ethereum World News återger röster från blockkedjedebattörer som tror att Samsungs val kan bidra starkt till att sprida användningen av kryptovalutabaserade tjänster hos den bredare publiken.

ANNONS
I denna artikel

ANNONS

Diskutera artikeln

ANNONS