ANNONS
ANNONS
nasdaq-microsoft-blockchain-times-square

Microsoft och Nasdaq går samman på blockkedjan

I natt svensk tid kom nyheten om att de två giganterna slår sina kloka ihop för att ta blockkedjan till finanssektorn på allvar, rapporterar flera medier på torsdagsmorgonen.

Börsoperatörsjätten Nasdaq och Bill Gates IT-koloss Microsoft gör nu gemensam sak i att ta blockkedjan till finanssektorn, eller vice versa. Som flera medier rapporterar på torsdagsmorgonen, däribland sajten BTC News, har de två jättarna ingått samarbete där Microsofts blockkedjelösning Azure blockchain ska integreras i Nasdaq Financial Framework, NFF.

Idéen är att skapa en så kallad ledger-agnostisk blockkedja – en som kan fungera på flera olika blockchains och med flera olika betallösningar – och att skapa en produkt som låter aktörer som inte nödvändigtvis sitter på kompetens om respektive protokoll själva.

Ambitionen är att skapa en så kallad Blockchain-as-a-Service, BaaS, och på kundsidan finner man framför allt börser, clearinghus och värdepapperscentraler.

ANNONS
ANNONS

”I och med att flera olika blockkedjor används av olika industriaktörer tror vi att kombinationen av NFF och Microsofts blockchain-teknologi kan eliminera mycket av den komplexitet som finns. I takt med att allt fler industrier rör sig mot kapitalmarknadens teknologier och strukturer ser vi ett potential för blockchain att skapa värde med säkra, friktionslösa och omedelbara matchningar av köpare och säljare”, säger Tom Fay, vice-vd för Nasdaqs affärsenhet Enterprise Architecture, i en kommentar.

Microsoft Azures blockkedja är redan grunden i blockchainföretaget R3:s plattform, som Blockchain360.se skrivit om flertalet gånger tidigare.

ANNONS
I denna artikel

ANNONS

Diskutera artikeln

ANNONS