ANNONS
ANNONS
facebook-libra-kritik-avhopp

Libra viftar bort avhopp, bakslag och kritik

"Vi kan bekräfta att planen är att ha över 100 medlemmar."

Det säger en talesperson för The Libra Association till Coindesk.

Organisationens operativa chef Bertrand Perez säger i en intervju med CNBC att intresset från branschen är fortsatt stort.

”Det finns bara ett [bolag som] Visa, som Mastercard, och jag tänker inte försöka säga att vi har något jämbördigt. Men vad jag kan säga är att vi har stora företag som också är mycket aktiva i finans- och banksektorn”, förklarar Perez.

ANNONS
ANNONS

Inte heller Calibra-projektets toppchef David Marcus verkar brydd av pressen från myndigheter och avhoppen från betalningsjättar som Visa, Mastercard och Paypal.

I en tweet tackar han storbolagen för deras tillit så länge de var med i projektet. Han skriver också att han ”avråder från att döma ut Libra i det här skedet”, även om det ”såklart kortsiktigt inte är bra nyheter”.

Det återstår att se vilka företag och banker som Facebook kan locka till projektet, nu när tungviktarna hoppat av i väntan på en tydligare lanseringsplan, bättre dialog med myndigheter och transparent riskanalys från Facebook.

Avhopp och förseningar är dock inget som Bertrand Perez räds:

”Med ett så stort projekt och den vision som vi har gör det ingenting om [Libra] lanseras några kvartal senare”, avslutar han med CNBC.

ANNONS
I denna artikel

ANNONS

Diskutera artikeln

ANNONS