ANNONS
ANNONS
kryptovaluta-sparande

Hedgefondchef vurmar för Bitcoin-sparande

"Kryptovaluta kommer att möjliggöra sparande för miljoner av skuldsatta människor."

Det menar författaren Misir Mahmudov, tillika operativ chef för kryptohedgefonden Adaptive Capital, i ett inlägg sitt personliga Twitter-konto.

Mahmudov menar att Bitcoin representerar en ”demokratisering av sparande”, i och med att vanliga människor kan skippa att investera i mer traditionella tillgångar som aktier eller fastigheter.

En annan akademiker som stödjer kryptovalutans framfart är Saifedean Ammous, skriver sajten Cointelegraph. Ammous har skrivit boken ”The Bitcoin Standard”, där han formulerar en tes för hur fiatpengar faktiskt främjar en ”slösarmentalitet”, snarare än sparande.

ANNONS
ANNONS

I boken skyller Ammous hela sociala konstruktionen på välkände ekonomen John Maynard-Keynes, då hela konceptet bakom fiatpengar driver människor att handla just nu, i och med inflationens effekt på priser och köpkraft, och målar upp sparande som något dåligt.

Sajten anmärker även att den amerikanska dollarn förlorat 96 procent av sitt reella värde sedan landets centralbank grundades 1913. Kanske är det Bitcoin, en valuta med begränsad tillgång och en kurs som, i alla fall teoretiskt sett, är svår att manipulera, som leder en spar-revolution i framtiden?

ANNONS
I denna artikel

ANNONS

Diskutera artikeln

ANNONS