ANNONS
ANNONS
bjorn-marknad-new-york-stock-exchange

Goldman Sachs-veteran: ”Björnmarknaden suger”

Att bygga bolag i börsnedgång kan vara frustrerande. Fråga bara Mike Novogratz, tidigare partner på Goldman Sachs, som mitt i rådande krypto-kollaps försöker få fart på sitt Galaxy Digital.

Breda kursfall i världen

Världens börser har den senaste tiden fallit på bred front samtidigt som oron ökar inför en eventuellt kommande lågkonjuktur. Men en sektor har drabbats extra hårt: kryptosvalutorna.

Bitcoin har sedan i mitten av november nära halverats i pris till dagens omkring 3.700 dollar och har innan dess rasat monumentalt sedan fjolårets glada dagar med en kurs på drygt 20.000 dollar runt årsskiftet.

Björnmarknaden ”suger”

En som drabbats hårt av rådande marknadsläge är Mike Novogratz, tidigare partner på investmentbanken Goldman Sachs och sedan en tid tillbaka grundare av kryptoföretaget Galaxy Digital. I en intervju med Financial Times uttrycker han nu sin frustration i att få fart på bolaget han menar ska bli ”kryptovärldens Goldman Sachs”.

ANNONS
ANNONS

”Det suger att bygga bolag i en björnmarknad /…/ det här året har varit utmanande”, konstaterar han enligt sajten Coin Telegraph som citerar finanstidningens artikel.

”Flipp” av markanden

Mike Novogratz är dock fortfarande optimistisk om sektorn – eller vill i alla fall ge sken av det. Första kvartalet nästa år blir exempelvis tidpunkten då finansiella institutioner tar klivet från att investera i kryptovaluta-fonder till att i stället satsa på rena kryptovalutor, menar han bland annat. Det följs sedan av en ”flipp av marknaden” där priserna börjar röra sig uppåt, spår han.

Kritiska röster

Men Tim Swanson, grundare av fintech-rådgivaren Post Oak Labs, tar krypto-entreprenörens profetior med en rejäl nypa salt och menar att Mike Novogratz ”försöker förutspå något som han inte har något inflytande över”, säger han till Financial Times och tillägger att Goldman Sachs-veteranens vision är förlegad. Många har försökt precis samma sak i flera år utan att lyckas, påstår han.

Mike Novogratz slår ifrån sig kritiken och påpekar att det är lätt att vara skeptiskt. Samtidigt ”håller något på att hända” i sektorn, menar han, och syftar på stora rörelser i krypto-utvecklingen bland traditionella finanshus. Han får även medhåll från en anonym källa som anser att Galaxy Digital är ”väl positionerade” för att få ett försprång på den nya marknaden.

ANNONS
I denna artikel

ANNONS

Diskutera artikeln

1 comment

  1. roger lagerfeldt Svara

    Ifall bitcoin faller till hundra USD(inte värd mer) kan man kanske investera en liten del- Det är inflation i kryptos nu,,snart har vi 10 000
    kryptos ,,,,,

ANNONS