ANNONS
ANNONS
Photo cngtc

Franska bolagsregister tar ny form i vår

Frankrikes affärsdomstolar tänker snurra sina bolagsregister på en blockkedjelösning från IBM. Redan detta halvår ska det funka i full skala, enligt planen.

De franska planerna beskrivs i en artikel på blockkedjenyhetssajten Coin Journal. Franskspråkiga läsare kan vilja gå direkt till pressmeddelandet från den ansvariga organisationen CNGTC, den nationella sammanslutningen av registerfunktionerna vid Frankrikes affärsdomstolar.

Fixar namnbytet

Exemplen som beskrivs ger intryck av att det i Frankrike ligger på särskilda regionala domstolar att hantera registreringsbeslut av det slag som vi i Sverige är vana vid att Bolagsverket sköter: namnbyten, bolagsetableringar etc. Men exempelvis konkurser är ju bolagshändelser som också i Sverige bygger på domstolsbeslut.

Sparar dagar

I alla fall finns det en omfattande hantering och informationsdelning som de berörda nu hoppas kunna effektivisera väsentligt.

ANNONS
ANNONS

Coin Journal återger att framgångsrika pilotförsök ska ha gjorts, och att hanteringen för vissa komplexa ärenden, enligt CNGTC, kunde kapas från flera dagar till bara en.

ANNONS
I denna artikel

ANNONS

Diskutera artikeln

ANNONS