ANNONS
ANNONS
speedy-like-calastone-blockchain-platform

Fondadministratör kör live – säger sig vara först

Alla 1.800 kunder, på 41 marknader, har flyttats över till en ny blockkedjedriven plattform som nu snurrar för fullt. Det uppger Londonbaserade fondtransaktionshanteraren Calastone.

När en investerare loggar in hos en fondförvaltare, och klickar för att köpa eller sälja ett antal fondandelar, startar i själva verket en utbytesprocess som normalt tar flera dagar – avvecklingen (på engelska settlement). Pengar och fondandelar ska byta plats med varandra längs en kedja där ingen part vill bära risken att nästa länk sviker i sin leverans.

Avklaras direkt

Nu säger sig brittiska Calastone vara först i branschen med att helt ha flyttat över avvecklingen till ett blockkedjebaserat system – som låter avvecklingen ske i realtid. Uppgifterna finns att läsa i ett pressmeddelande från företaget.

Calastone kallar sin plattform DMI, för Distributed Market Infrastructure. Enligt företaget möjliggör den att finansaktörer världen över kan ”komma åt ett fullt ömsesidigt community som innebär att handel, avveckling och tjänster genomförs i realtid”.

ANNONS
ANNONS
ANNONS
I denna artikel

ANNONS

Diskutera artikeln

ANNONS