ANNONS
ANNONS
facebook-som-i-kryptoplaner

Facebook rekryterar chefer från kryptovalutabörs

Andrahandsuppgifter om en storsatsning på ett eget så kallat stablecoin hos Facebook, och värvningar av kryptovalutaexperter, bidrar till spekulationer om företagets nästa steg.

Två veteraner som tidigare arbetat med regelefterlevnadsfrågor hos Coinbase, en av de största kryptovalutahandelsplatserna, har rekryterats till Facebook, skriver nyhetssajten Coindesk.

Facebook har nyligen även rekryterat en kryptoekonom från kända teknikhögskolan MIT, och har annonserat efter ett antal nya medlemmar till teamet.

Väcker misstro

Facebook uppges ha en hemlig plan för en prisstabil egen kryptovaluta. Enligt Coindesk har den lett till att företaget nu möter allt mer misstänksamma blickar från centrala myndigheter och lagstiftare i Washington.

ANNONS
ANNONS

USA-senatens kommitté för bankfrågor skrev nyligen ett öppet brev till Facebookchefen Mark Zuckerberg, och bad honom berätta mer om projektet särskilt vad gäller integritetsskyddet för privatpersoner.

En miljard dollar?

Enligt uppgifter söker Facebook finansiering på uppemot en miljard dollar att använda som säkerhet för att backa upp ett så kallat stablecoin, det vill säga en kryptovaluta som representerar hållna tillgångar i en traditionell valuta och därför blir lika mycket värd.

ANNONS
I denna artikel

ANNONS

Diskutera artikeln

ANNONS