ANNONS
ANNONS
qr-kod-plånbok-enjin-beam-blockchain

Digital plånbok ska bli genombrott för QR-koden

Techbolaget Enjins nya produkt påstås ta marknadsförings- och handelsindustrin till blockkedjan på allvar och spås föra den breda publiken till tekniken, en gång för alla.

Minns du QR-koderna? Självklart gör du det, men vad hände egentligen med de pixelfyllda fyrkanterna som skulle revolutionera konsumentbeteenden och hela industrier? För även om man fortfarande stöter på en här och där verkar det stora genombrottet ha uteblivit.

Någon som vill ändra på det är IT- och gejmningbolaget Enjin som nu har höga förhoppningar om sin senaste nyhet. Den nya blockchain-baserade plånboken Enjin Beam har nämligen stöd för just QR-koder och kan koppla dessa till digitala tillgångar – det vill säga olika tokens och kryptovalutor.

Sajten The Fintech Times skriver att produkten kan faktiskt kan lösa många av de stora problem som företag och varumärken har att på innovativa sätt engagera konsumenter och skapa värde för sina kunder. Enjin påstår även att plånboken, och den nya tekniken, kan bli genombrottet för såväl marknadsföringsföretag som varuhus och teknikbolag på blockkedjan.

ANNONS
ANNONS

I korthet innebär QR-stödet att företag – både fysiskt och digitalt – skulle kunna omvandla en shoppingupplevelse till något som närmast liknar succéspelet Pokémon Go. Kunder som skannar en kod skulle exempelvis direkt kunna få tillgång till rabattkoder, en unik bonus eller olika samlarobjekt (så kallade collectibles). Tillgångar som sedan kopplas direkt till plånboken och som går både att exportera, sälja, låna ut eller handla med, skriver Fintech Times.

”Enjin Beam kommer att minska dagens barriärer i blockchain-teknologin och göra det möjligt för företag och organisationer att skapa QR-koder och erbjuda olika blockkedje-tillgångar. Denna universella funktion kommer att öka massanvändningen av blockchain-tekniken”, säger vd Maxim Blagov till nyhetssajten.

Blir Enjins nya produkt genombrottet för QR-koden? Det återstår att se.

ANNONS
I denna artikel

ANNONS

Diskutera artikeln

ANNONS