ANNONS
ANNONS

I dag släpper Venezuela nationella kryptovalutan

Venezuela kommer under tisdagen att inleda en förtidsförsäljning av sin nationella kryptovaluta, petro, uppbackad av landets olika råvarureserver, däribland oljan.

Venezuela kommer under tisdagen att inleda en förtidsförsäljning av sin nationella kryptovaluta, petro, uppbackad av landets olika råvarureserver, däribland oljan. Det rapporterar CNBC.

Den nya valutans regulator uppgav i fredags att försäljningen kommer att locka till sig intresse från Mellanöstern och Turkiet, men även USA och Europa.

Petro kommer däremot inte att initialt göras tillgänglig i Venezuelas egna valuta, bolivar. Denna har kollapsat mot bakgrund av den skenande hyperinflationen.

ANNONS
ANNONS

Venezuela är samtidigt ekonomiskt sanktionerade av USA och Europa på grund av att landets regering blivit allt mer auktoritär.

President Nicolas Maduro hoppas därför att införandet av petro kommer att underlätta finansiella transaktioner utan störningar från västerländska sanktioner. Kryptovalutor är mindre reglerade än vanliga valutor och används i hög grad av kriminella grupper för internationella pengaöverföringar.

Beskedet om en förtidsförsäljning av petro gav avstamp på bitcoin som under kvällen mot tisdagen passerade återigen 11 000 dollar. Den handlas under tisdagsmorgonen på cirka 11.500 dollar.

ANNONS
I denna artikel

ANNONS
ANNONS