ANNONS
ANNONS
r3-corda-settle-ripple-xrp-avtal-affar-yxa

Begraver stridsyxan: R3 och Ripple i storaffär

De två blockchain-företagen lägger konflikten bakom sig och inleder ett stort samarbete inom distributed ledger technology, DLT. "Det här är ett viktigt steg", säger R3:s teknikchef Richard Gendal Brown.

Ripple, blockchain-företaget bakom den Wall Street-frälsta kryptovalutan XRP, och DLT-bolaget (”distributed ledger technology”, reds.anm.) R3 har sedan en tid tillbaka legat i rättslig strid över en affär värd 5 miljarder XRP-tokens. En tvist som till sist landade i en hemlig uppgörelse.

Giganterna röker fredspipa

Men nu verkar de två giganterna vara vänner igen, rapporterar nyhetssajten Coindesk.

Enligt artikeln ingår de två blockkedje-bolagen nu ett omfattande samarbete när R3 lanserar plattformen Corda Settler där Ripples XRP blir första utvalda kryptovaluta med stöd. Corda Settler är en applikation vars syfte är att facilitera globala transaktioner och betalningar i olika kryptovalutor, framgår det.

ANNONS
ANNONS

”Det logiska steget”

”[Corda Settler] kommer att vara öppen för alla former av kryptovalutor och traditionella tillgångar. Den här demonstrationen med XRP är det logiska steget för att påvisa hur en bred acceptans av digitala valutor, för att överföra värden och göra betalningar, kan göras möjligt”, säger R3:s teknikchef Richard Gendal Brown, till Coindesk.

R3 leder utvecklingen

Corda Settler bygger på öppen källkod och uppges kunna verifiera att mottagarens konto blev krediterat med den väntade summan och automatiskt uppdatera Cordas liggare (ledger på engelska, reds. anm.).

Coindesk beskriver R3:s nya tjänst som en i raden ”djärva steg” mot att bygga sitt eget ekosystem medan samtidigt bygga broar mellan företagsvärldens privata blockkedjor och användarna. Tidigare i år lanserade R3 även Cordite som ska användas för att ”tokenisera” traditionella tidllgångar.

ANNONS
I denna artikel

ANNONS

Diskutera artikeln

ANNONS